Patite, Romanesti

De ce esti, fa, nervoasa?

In ultima perioada au inceput alergarile de ultima suta: pe la Casa de Asigurari Ilfov de 2 ori, pe la liceu, pe la facultate, pe la doctori. Culmea este ca toata lumea are acelasi program de lucru cu al meu (sau mai scurt…mult mai scurt), ceea ce inseamna ca fiecare act ce se cere rezolvat trebuie procesat intre 9-17 (in cel mai fericit caz, altfel este pana la 15 maxim). Asa se face ca de mai bine de o saptamana nu mai stiu ce inseamna pauza de masa in care stai ca omul O ORA INTREAGA pe scaun, la o masa fara calculator si monitoare, si mananci. Asta pentru ca acum in pauza de masa servesc tramvai la gratar, autobuz pe bat, alergat in sange si functionari publici cu multa dulceata. Ceea ce inseamna ca sunt mai mereu pe fuga. Adica merg cu pasi repezi si mari (sunt convinsa ca arat de parca as vrea sa masor la pas lungimea trotuarului), cu muzica in urechi intr-o incercare novice de a acoperi limbajul colorat al colegilor de transport public si uneori citind o carte (pe loc, normal).

Azi a fost zi de facultate. Fericita ca nu mai am de schimbat 3 tramvaie si un tren pana la sediul institutiei, mi-am dat silinta sa ma incadrez in cele 60 de minute. Mai-mai ca nu alergam. Cu toata viteza supersonica pe care o prinsesem, vorbele unui domn stilat, cu o salopeta de scai candva albastra , cu parul de la subsoara strans ciorchine de transpiratie, cu burta revarsata peste tot ce se putea, cu parul (ce-i mai ramasese) coafat si el cu transpiratie…au reusit sa ma ajunga din urma: “De ce esti, fa, nervoasa?” (sunt convinsa ca si stimabilul a pus virgulele in gandul lui)

“Dar tu de ce esti, ba, prost?” imi venea sa-i zic…credeti ca m-ar fi inteles?

Asa strigati voi, dragi barbati, si dupa mamele voastre? Dar dupa fiice? Si le trantiti cate o palma sleioasa pe cur, tate sau mai stiu eu pe unde, cand treceti pe langa ele? Si le spuneti ce bune sunt si ce le-ati face voi daca ati fi in stare?

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s