Patite, Romanesti

Sfaturi de ploaie

Pentru cei care ieri ati dormit, sau poate ati avut asa de multa treaba ca nu ati apucat sa priviti afara, sa stiti ca A PLOUAT! Si nu asa….o picatura, 2….de vara… Nu, domne’, potop in toata regula! De unde stiu eu asa sigur ca a fost potop va intrebati? Pentru ca eram afara! In mijlocul fluviilor. Dar stiusem dinainte ca va ploua, asa ca mi-am luat cu mine o umbrela mare, rezistenta, si am pornit spre dentist, ca doar nu era sa ma opreasca o ploaie.

Oarecum previzibil, cu 5 minute inainte sa ajung in fata cabinetului, a inceput sa ploua. Pic-pic-pic la inceput, de nici nu imi venea sa deschid umbrela. Pana mi-am terminat eu gandul acesta, cineva de sus-sus a inceput sa toarne galeti de apa. Dar nu era singur….altcineva a pornit ventilatoarele industriale. Rezultatul? Umbrela mea a rezistat cu stoicism, doar ca….e facuta pentru a ma proteja de ploile verticale. In cazul celor orizontale (dap, stiu) s-a dovedit a fi doar un accesoriu ce facea greu inaintarea impotriva vantului. Ah, si m-a ajutat sa ies cu parul doar ud, nu fleasca. Cu hainele mele in schimb, urmarile au fost altele. La prima rafala de vant si prima galeata de apa, am simtit cum mi se lipeste fusta de fund si de picioare. La a doua rafala, s-a lipit si restul de fusta. Mai tarziu am observat ca nici camasa nu a scapat nespalata. Din fericire aveam sandale si nu mi-am stricat bunatate de pantofi, desi cu pantofii cred ca inaintarea ar fi fost mai usoara, fara sa fie nevoie sa strang din degete pentru efectul de ventuza, in speranta ca nu pierd sandalele din picioare sau ca nu ma impiedic artistic si cad in primul lac de pe trotuar.

Ajung la poarta cabinetului, sun…deschid poarta…ce sa vezi, la intrarea in curte era o ditai baltoaca, cu nici o optiune de ocolire. Mi-am bagat picioarele in….baltoaca si m-am vazut, in sfarsit, iesita din ploaie, in interiorul cabinetului. Cand am vazut fetele oamenilor dinauntru si reactia prietenei mele, dentist, mi-am aruncat si eu un ochi la hainele mele. Sub mine incepuse sa se formeze o baltuta, puiul celei prin care trecusem mai devreme. Mi se scurgea apa din fusta, camasa, sandale, par….pana si din chiloti…. Macar nu-mi era frig!

Prima intrebare care mi-a iesit pe gura: ai un halat sa-mi dai? Din fericire a avut…fara nasturi si cu material dentar pe alocuri, dar lung! Am aflat ulterior ca era o intamplare sa aiba unul lung, pentru ca ale lor sunt scurte. Ce sa zic, sunt o norocoasa! Si pentru halat si pentru ca am o prietena dentist.

Cu ocazia asta mi-am mai exersat putin calitatile de fashion adviser, ca tot nu am mai practicat de ceva luni bune 🙂 Rezultatul….

10428859_10202505939635348_698344931_n

 

O brosa in loc de nasture, pliata bine la spate, sa nu se vada lenjeria….ce sa mai, aratam ca scoasa din cutie! O prietena priceputa la aranjat de podoabe capilare si eram buna de mers pe podium! Norocul meu ca la restaurantul la care am mers dupa aceea ca sa facem haz de necaz (sau de mine) cu un pahar de vin, aveau uscator de maini si asftel am reusit sa plec acasa in hainele proprii, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Asa deci…si prin urmare…sfaturile mele de ploaie sunt:

– sa aveti mereu o umbrela la indemana
– nu va asteptati ca asta sa insemne si ca nu va ploua
– puneti un gel de dus in geanta….sa fiti productivi
– nu alergati, ca va uda si mai tare (nu am inteles inca fenomenul)
– faceti-va prieteni dentisti….sau doctori de orice fel; pe langa faptul ca va mentineti sanatosi, va scot din situatii de genul mai sus enuntat.

Pana la urmatoarea ploaie….sa ne bucuram de senzatia hainelor uscate. 🙂

 

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s