Patite, Romanesti

Tare ca piatra, iute ca sageata!

Cam asa m-am simtit ieri, dupa ce am iesit din biroul celor de la Page Personnel. Eu dichisita, biroul frumos si luminos, nenea si el dichisit, ne-am intalnit cu totii in jurul orei 15:00. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa dau actele la copiat. Apoi m-am asezat in fata unui calculator si am dat un test de engleza si unul de excel. In franceza! Au fost intrebari la care mi-am folosit intensiv deductia, pentru ca dictionarul meu de franceza nu includea toate cuvintele din cerinte. Dar a fost bine…54% la xls (13 intrebari in 20 de minute) si 70% la engleza (16 intrebari in 20 de minute).

Am terminat testele, am sunat sa anunt si m-am mutat la birou, unde am inceput sa completez niste formulare….tot in franceza si ele. Datele mele, locul nasterii (pentru cine nu stia, in franceza eu vin din Roumania…cel putin ieri de acolo veneam, ca azi vin din Roumanie, dupa ce a ras putin Olivier de mine), preferinte de job, datele de contact ale persoanelor care pot spune ceva despre mine, data zilei si multe semnaturi. Ah, mai era o intrebare, dar…cum nu eram sigura ca inteleg bine, am intrebat:
– Ma scuzati, dar aici nu sunt sigura ca inteleg. Ma puteti ajuta?
– Sigur! Ati comis vreo infractiune in Franta?
– Nu..
– Atunci selectati asta…(deci nu am cazier 🙂 )

Apoi a urmat o conversatie, cu CV-ul meu ca punct de pornire. Mi-am descris ultimele 3 joburi, i-am spus de ce am plecat de la fiecare si mai ales cum am ajuns in Toulouse, m-a intrebat cam ce ma vad facand, unde? Am discutat si despre disponibilitatea mea de a ma muta, care momentan lipseste. In schimb exista disponibilitate pentru deplasari. S-a minunat de nivelul meu de franceza dupa 5-6 luni si, zambind, m-a intrebat daca sunt de acord sa imi modifice CV-ul, pentru ca nu mai sunt debutant. Ce credeti? Am refuzat?

Apoi, dupa ce mi-a descris putin activitatea companiei, s-a minunat de cateva ori ca nu am un smartphone (Mos Craciun, auzi?!) si mi-a dat 2 vesti complementare:
– job-ul pentru care am fost chemata la interviu nu mi se aplica, pentru ca este nevoie de un nivel de franceza mai avansat
– unul din clientii lor este o companie in domeniul petrolier si are birouri in Romania, ceea ce inseamna ca au nevoie de oameni vorbitori de engleza si romana. Cum apare un job, voi fi printre oamenii chemati la interviu.

Gustul lasat de aceasta intrevedere este bun. Fara lipsa de modestie, se pare ca impresia facuta a fost buna, lucru de altfel vizibil in felul cum a decurs conversatia. Si, cel mai important, mi-a dat foarte multa incredere in mine! Cum stateam eu cu mainile pe birou, nemiscata, cu ochii iesiti din orbite ca la melc in incercarea de a prinde toate cuvintele care ieseau din gura omului cu viteza sunetului, am realizat la un moment dat ca tocmai particip la o conversatie cursiva….IN FRANCEZA!!! Nici macar nu stiam ca pot…

La final mi-am bagat ochii la loc in orbite, mi-am strans lucrurile, am cerut inapoi folia de la acte si am strans mana omului, dupa care, imediat ce am pasit in afara cladirii, am sunat cea mai importanta persoana pentru a-i da detaliile. Stiam ca sta cu ochii pe ecranul telefonului ca pisica pe acvariul cu pesti. Ne-am bucurat impreuna si ne-am simtit mandrii de cat de buna echipa facem.

In biroul firmei am intrat la 14:45. La 14:50 am avut un apel pierdut si un mesaj vocal de la un alt nene, pentru un alt job. Cum termin articolul, il sun. Sa vedem, sa vedem….ce-o sa iasa…

Tare ca fierul, iute ca otelul… 🙂

L.E.: cum de am uitat sa va spun cea mai tare faza de la interviu?!

Blah-blah-blah-blah…care este ultimul salariu avut?
Pauza…
Uhm…stiti…nu prea este relevanta informatia, avand in vedere diferentele de pret dintre Romania si Franta…
Pauza…
Ok, ultimul salariu a fost de (nu dau suma, pentru ca citesc si PTC-istii), care aici stiu ca este mic de tot, dar in Romania este chiar un salariu bun.
Aha, chiar ca este mic!

Deci da, sa nu le spuneti francezilor cat castigati si ca….in plus…castigati bine, ca se pun pe ras.

Advertisements
Standard

2 thoughts on “Tare ca piatra, iute ca sageata!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s