Romanesti

Si ce am vrut, de fapt, sa scriu…

Ieri, adormita cum eram, inca cu gatul iritat si sub efectul ceaiului de musetel, m-am pornit sa scriu despre mere si a iesit un articol despre pere. Parca stiam ca seara Pacificatorul va crea un scrumble cu pere si ciocolata amaruie!

Asadar, perele: reclamele TV! 

Din pacate am reinceput sa butonez telecomenzile. Este o alegere constienta, dar oarecum cu efect de drog. Nu-mi place, dar parca as mai vrea. Ridic si eu din umeri si va intreb: ce sa fac, daca Dr House curge episod dupa episod?

Dar, lasand gluma la o parte, in prezent am vreo 2 ore de TV 5 zile pe saptamana. Ceea ce este foarte mult, comparat cu nici macar un minut cu ceva luni in urma. La inceput eram chiar curioasa de reclamele lor. Vorba aceea, lucruri noi, totul in franceza, curiozitate…m-am uitat la toate. Pe masura ce am inceput sa le inteleg, mi-am dat seama ca, uneori, sunt mai rau ca la noi (bine, raportand la cele pe care le-am vazut din greseala la Balocity sau pe la oameni in vizita). Caut si video-urile sa le pun, dar pana atunci, niste mici descrieri.

Exista o reclama la free (un fel de Vodafone), care a scos o aplicatie pentru smartphone, cu care poti porni si opri electronice din casa. Aplicatia este utila, dar reclama este cam asa: copilul de vreo 3-4 ani doarme in patul lui, tatal a adormit pe canapea in fata televizorului, mama este la munca, intr-o sedinta mare. Deodata, copilul are un cosmar si se trezeste. Mama, in mijlocul discutiilor, simte copilul, deschide aplicatia, porneste lampa de veghe in camera copilului, opreste televizorul, zambeste, si se intoarce la treaba. Adica…un fel de super-mama si un fel de useless-tata. Nu zic nu, aplicatia suna folositoare, dar reclama…..sa ma iertati, dar unii oameni chiar iau bani pentru asa ceva?

Mai sunt vreo 2 reclame, la produse diferite, dar din aceeasi gama de fast food/ pre-cooked food. Tot o familie intreaga, tot cu super-mama si useless-tata. Tata si copiii stau acasa, mama se pregateste sa iasa in oras, toata aranjata. Dar, cu 5 minute inainte sa iasa pe usa, ia niste cutii cu e-mancare, o pune in cuptor in cel mai fericit caz, daca nu in cuptorul cu microunde si HOP, mancarea este gata! Si ma uit eu stramb la reclamele astea 2 si ma intreb…. da…. tatal este ciung? Ca… oricat de barbat ar fi, tot stie sa faca niste sendvisuri…. niste cereale cu lapte…. un ou fiert…. Sau poate ca sunt eu mai norocoasa si am avut mereu pe langa mine barbati care gatesc miam-miam cand au chef sau foame. Trei exemple elocvente: tati, fratele meu si Pacificatorul. Pana si fostul, care prefera oricand mancarea cu gust de restaurant, a invatat sa faca ciorba pentru baiatul lui… Deci nu! Pe mine reclamele astea nu ma prind! Si totusi….oamenii iau bani…

Si ultimul comentariu revine pastilelor. Stiu ca francezii sunt renumiti pentru cantitatile de pastile pe care le ingurgiteaza dar….chiar asa?! Din 12 reclame vreo 6 sunt despre pastile si alte chimicale. Esti putin nevrozata? Ia un calmant. Ai avut un cosmar? Ia un somnifer…doar o picatura… Te simti obosita? Ia un energizant. Avem si pentru copii, stati linistiti. De toate pentru toti! Cumva, insa…in mai toate reclamele de gen sunt femei… Or sta mai rau cu capul?

Pe la noi ce mai e nou? Ceva care sa intreaca reclama la Dero?

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s