Romanesti

In pielea copiilor pentru o jumatate de ora intreaga

Am un fel de raceala. Lucrez cu doi copii mici, care merg la gradinita, intr-o zi fata mi-a tusit in gura si asta a fost. De atunci am si eu muci si ma gadila pe gat dimineata niste chestii deloc sexi. S-a facut saptamana de cand ma distrez diminetile cu tone de servetele si tuse. Azi dimineata Pacificatorul a pornit razboi. Oarecum avea dreptate, dar metoda n-as recomanda-o si pe viitor.

Sa detaliez. Singurul tratament luat a fost din mana Pacificarorului…azi o lingurita de miere cu ulei esential de tea-tree, maine un servetel picurat cu ulei esential de eucalyptus… Nimic altceva si in niciun caz din proprie intiativa. Intre timp Pacificatorul mi-a tot reamintit cum ca ar trebui sa continui tratamentul, daca vreau sa ma fac bine. Da, stiu…dar uit mereu…ce sa-i faci?

Azi dimineata a zis gata! Pana aici! De ce nu intelegi ca daca o tii tot asa se poate agrava? De ce nu vrei sa continui tratamentul? A zis toate astea foarte serios si foarte treaz. Eu, insa, abia ma mutasem din pat pe canapea, cu perna inca pe partea stanga a fetei, cu balutele in coltul gurii si urdorile atarnand inca de colturile ochilor. Ma frecam de zor la ochi, dadeam din cap si asteptam sa termine, ca sa ma pot cuibari la caldura, in bratele lui.

Dau sa-l pup tandru pe obraz, ca uite ma…ce grijuliu e el cu mine…imi vine sa-l mananc…el se retrage. Mai incerc o data…se retrage iar. Ma apropii…dau sa-l pup din nou….ma impinge cu mana mai incolo, continuand sa imi tina morala. Mi s-a rupt firul… Desi stiam ca imi vrea binele si se chinuie sa obtina un fel de promisiune serioasa de la mine cum ca ma voi trata….desi stiam ca ma iubeste cat nu poate sa exprime in cuvinte….gestul ala scurt…respingerea aia negandita…a fost cel mai rece si neplacut raspuns. M-a durut. Nici macar nu am mai continuat sa-l ascult, fiind inca marcata de reactia lui. Doua minute mai tarziu si-a cerut scuze si m-a luat in brate. Il durea pe el mai mult ca pe mine si se vedea.

Eu sunt om mare si imi pot da seama cand un gest este neintentionat, pot discerne si trece peste cand este cazul. Dar tot m-a durut. Va dati seama cam cum se simt copiii cand sunt cicaliti in continuu de parinti, timp in care li se refuza orice forma de afectiune? Oare ei inteleg ca este un simplu gest? Oare isi spun ca…e ok…stiu ca ma iubeste… Oare ei nu sufera chiar mai mult? Oare chiar nu putem folosi alte metode de a obtine atentia copiilor?

Oarecum cicaleala Pacificatorului s-a materializat, pentru ca azi am inghitit uleiurile din propria-mi mana. Dar am facut-o tocmai pentru ca nu mai vreau dimineti ca asta. A fost prea rece….si nu mai vreau. Eu l-am iertat atunci, imediat, am inteles si am trecut mai departe. Dar eu nu mai sunt copil si inteleg lucrurile altfel.

Desi este un moment intim din viata noastra impreuna, l-am pus aici pentru voi. Cu siguranta unii il vor intelege cum trebuie si il vor lua in considerare. Pentru restul va ramane probabil un alt act de exhibitionism din partea mea. Oricum ar fi, sper sa va foloseasca.

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s