Romanesti

Sa radem, ca sa nu plangem

Ieri a fost prima zi de matematica. N-am dormit prea bine, afara cineva intorsese intrerupatorul spre minim, asa ca am avut nevoie de becuri pentru lumina. Nici cafeaua nu m-a ajutat. Dar m-am pus pe treaba. Cum porneam fix de la zero, am cautat site-uri, am citit informatii, am facut exercitii… si mi-am amintit ca imi placeau cele pe care mi le-am scos din raft azi.

Nici nu mi-am dat seama cand s-a facut 12:30 sa mananc, apoi 15:50 ca sa plec. Am plecat pe jumatate activa. Normal ca am pierdut tramvaiul si, cum eram deja in intarziere, ce au mai insemnat inca 8 minute de asteptare?

Copiii m-au luat in primire instant, proaspeti de dupa weekend. In parc au tipat si au alergat pana au transpirat, motiv pentru care au inceput sa se enerveze (logic, nu?). Cu volumul usor ridicat, am reusit totusi sa ne intelegem. Fata mi-a facut confesiuni, s-au dusat singuri, fara prea multe negocieri, ba chiar am si inventat un joc impreuna. Tocmai cand incepuse sa-mi fie si mie drag, intra mama baiatului cu fratele de 3 ani pe usa si de aici s-a stricat totul.

Cel mic este genul care vrea tot ce au atins ceilalti, se baga fix in mijlocul jocului si il strica, ba chiar mai da si cu sabia de cauciuc in cine-i vine. Dupa cum am spus, are 3 ani… Si este foarte agitat. Normal, ii agita si pe ceilalti doi. In conditiile in care mama baiatului (aflata la parter) nu doreste agitatie seara. Sa mai spun ca sunt platita pentru un singur copil? Bine, nu spun…

Copii peste matematica si nesomn, am plecat cu 15 minute mai tarziu (da, si bonele fac ore suplimentare) si intr-o stare zombica. Pe pilot automat, am scos telefonul din buzunar si l-am anuntat pe Pacificator ca vin spre casa, sa aiba timp sa le trimita pe fete la plimbare si sa incalzeasca supa.

Eu catre Pacificator: S’est parti! C’ete lourd aujourdh’ui… C-etait… S’etait… Et toi? Ca va? (emoticon pupacios si indragostit)
Traducere (aproximativa): Am plecat! A fost dificil azi… (corecturi ale lui a fost, nu toate corecte…ca si restul textului) Si tu? Esti bine?

Eu catre mama fetei: Bonsoir, se suis desolee, mais j’ai just vu que j’ai selecte un autre contact. Excuse-moi. Bonne soiree. (fara emoticon)
Traducere: Buna seara, imi pare rau, dar tocmai am vazut ca am selectat un alt contact. Imi cer scuze. O seara buna.

Maine am introducere in programare, dupa care copii. Cine mai vrea sa primeasca mesaje? Facem lista…

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s