Romanesti

E o lume mica si e lumea mea

Era candva o femeie care avea o agenda neagra. Uneori avea si una rosie. Si amandoua aveau programari, intalniri, cafele, notite, idei, adrese si titluri de carti. Era mereu ceva de facut. Avea nevoie de agenda mereu, sa le tina in ordine. Conferinte, prezentari, iesiri cu prietenii, un eveniment, un film… Nu avea timp nici macar sa fie obosita. In schimb, era fericita.

Apoi agenda a fost umpluta cu liste de documente. Vizite la diverse autoritati ale statului, diverse telefoane de dat, altele de primit. Cutii de sortat si cadouri de pregatit.

Dupa care s-a facut liniste. Acum nici macar nu mai foloseste vreo agenda. Nu mai are nimic de tinut minte. Nimic de programat. Uneori nici nu iese din casa, doar sta si citeste. Lumea ei s-a redus pana la dimensiunea a 3 incaperi si este populata de un om si 4 plante. Mai suna telefonul din cand in cand, dar subiectele devin din ce in ce mai plate. Nimic nou nu se mai intampla in lumea ei. Nici macar pe dinauntru.

La inceput nu pasea prea des in afara lumii ei din cauza limbii. Apoi a invatat-o si chiar vorbeste bine. Dar tot nu iese. Se simte prea singura in marea de oameni necunoscuti si grabiti sa ajunga la treburile lor. Ea nu are mai niciodata vreo treaba anume. Doar se plimba. Si se simte oarecum vinovata ca isi consuma timpul asa… fara rost. Macar de-ar face ceva folositor… Dar nu stie ce anume, desi a cautat. Asa ca citeste in lumea ei mica. Si zilele trec. Au trecut deja 6 luni citind.

Agenda neagra este pe masa si ma priveste. O mai deschid din cand in cand si o inchid la loc, fara sa scriu nimic nou.

In weekend am cautat pana am gasit. Joi ma duc la un concert gratuit, cu inca 9 persoane necunoscute. Vineri ma duc la biblioteca, sa ne uitam la planuri vechi ale orasului, vreo 12 persoane. Nu-i rau pentru inceput de agenda.

E mica lumea mea, dar se face mare. Om cu om. Si telefonul va suna din nou pe subiecte diverse. Chiar si pentru un job. Job-ul meu!

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s